Skip to main content Skip to footer

Thorbjørn Kjærgaard

Underviser i

Orkesteret Bersærk.
Souschef

Jeg har været souschef på Musikhøjskolen siden 1998, og siden 2001 har jeg dirigeret skolens største orkester Bersærk. Billedet her er fra en af vores store nytårskoncerter og taget af Kim Matthäi Leland.

Selv begyndte at jeg spille klarinet i Rødovre Ungdomsorkester som 11-årig efter nogle år på blokfløjte. I dét orkester voksede jeg op som musiker og som ungt menneske. Nu tror jeg ikke, at jeg kunne leve uden både orkester og klarinet!

Nu spiller jeg i Det Harmoniske Selskab, hvor vi spiller wienerklassisk blæsermusik på autentiske instrumenter. Det er spændende og lærerigt at spille musikken på et instrument, som ligner det, som Mozart og hans kolleger kendte.

Jeg har dirigeret orkester siden 1986 på forskellige musikskoler i Københavnsområdet og har også stået i spidsen for musikforestillinger med Thorvaldsen Teatret – Den Glade Enke, Frøken Nitouche og Kiss me, Kate.

Livet i et orkester er vigtigt for mig – med det intense prøvearbejde, det stærke sammenhold og de spændende fællesoplevelser.

Kontakt

tk@musikhoejskolen.dk